(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
langoše dle J. Babicy ( TV NOVA - Babicovy dobroty)
Potřebné ingredience
Kvásek:
droždí, cukr,
hladká mouka, mléko
Těsto:
1 kg hladké mouky,
1/4 l mléka,
kefír, sodovka,
sůl, olej,
K ochucení:
kečup, česnek, eidam,
skořice, cukr moučka, med,....
Postup přípravy
Babicovy dobroty - Langoše - TV Nova
Langoše můžeme podávat na slano i na sladko.
Rozdrolenou kostku droždí zalijeme teplým mlékem a přidáme 2-3 polévkové lžíce mouky a cukr. Takto připravený kvásek necháme 5-10 minut rozležet a pak vlijeme do mouky.
Přidáme 250 ml mléka, kyselé mléko, trochu sodovky a 3 špetky soli. Uhněteme těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta děláme placky a smažíme
Langoše můžeme podávat na slano i na sladko.
Rozdrolenou kostku droždí zalijeme teplým mlékem a přidáme 2-3 polévkové lžíce mouky a cukr. Takto připravený kvásek necháme 5-10 minut rozležet a pak vlijeme do mouky.
Přidáme 250 ml mléka, kyselé mléko, trochu sodovky a 3 špetky soli. Uhněteme těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta děláme placky a smažíme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé